6 dôvodov prečo si zvoliť systém BENZING

1/ Spoľahlivosť konštatovania


Konštatovanie je primárna úloha všetkých dostupných systémov, no ak príde veľa holubov naraz (tréning, krátka trať, preteky mláďat), nie všetky sa s tým dokážu vysporiadať. BENZING sa nikdy nedokázal uspokojiť s priemerom a preto špeciálne pre maximálnu spoľahlivosť vyvinul kombináciu systému M1 a PLB Speed antén. Vďaka desaťročiam skúseností v oblasti RFID technológií materskej spoločnosti Gantner Electronics je tento systém doteraz neprekonaný v spoľahlivosti a rýchlosti konštatovania aj v extrémnych podmienkach, ako sú napr. testovacie stanice. Aj to je dôvod, prečo tie najvýznamnejšie a najväčšie testovacie stanice vo svete postupne prešli na BENZING. Ako príklad spomeniem Algarve Golden Race (PT), Hoosier Classic (USA), Victoria Falls a desiatky ďalších.

Rovnako aj špičkoví svetoví chovatelia, ktorí si nemôžu dovoliť pochybenie pri konštatovaní počas preteku objavili prednosti nášho systému. Aj preto do našej rodiny spokojných chovateľov postupne pribudli svetové mená ako Hans & Evert Eijerkamp, Gerard Koopman, Marcel Sangers, Rainer Puttmann a mnohí ďalší...

2/ Kvalita spracovania


Všetky komponenty systémov a antén sú vyrábané v Rakúsku s najvyšším dôrazom na kvalitu výroby. Systém M1 je dostupný od roku 2006, systém G2 od roku 2008. Aj po 10 rokoch sú predané jednotky vo vynikajúcej kondícii a neustále poskytujú 100% funkčnosť a stabilitu. Antény sú zaliate v kvalitnom plaste, ktorý dokáže odolať výkyvom počasia a nepraská po ukončení záručnej doby. Elektronika v anténach je ukážkovo uložená a zapojená, spoje sú kvalitne utesnené. Ak ste elektromechanik a otvoríte BENZING anténu, určite budete spokojní.

Čipy od BENZING pochádzajú z Tajvanu, boli navrhnuté technologickým veteránom Phillips a ich výroba podlieha vysokej úrovni kontroly kvality. Aj preto BENZING garantuje kvalitu svojich čipov a každý nefunkčný čip Vám bezplatne vymeníme za nový kus.

3/ Neustály vývoj


BENZING je svetová jednotka vo vývoji nových produktov a služieb. Podľa slov Michaela Gantnera (majiteľ spoločnosti), BENZING investuje až 20% z celkového obratu (nie zisku) do ďalšieho vývoja. Za posledné dva roky sa náš tím rozrástol o 2 nových vývojárov a stále hľadáme ďalšie posily. Ak ste majitelia systému BENZING, svojim nákupom systému a rovnako aj každou kúpou čipov na holuby podporujete ďalší vývoj produktov a služieb pre Vás. Preto aj vďaka Vám vieme náš šport podporiť inováciami.

Za posledné roky sme ako prví na svete predstavili BENZING Live! pre online prenos doletov v reálnom čase. Jeho funkcionalitu sme rozšírili o priamy prenos doletov do výpočtového programu a možnosť vyhodnotiť pretek z domu. Tento rok sme spustili náš nový BENZING Cloud, kde spájame pod jedno používateľské konto a jednu stránku všetky aplikácie od BENZING. Čoskoro k nim pribudne aj jedinečné riešenie pre rodokmene a kompletný manažment chovu. V pláne máme rozšíriť naše služby aj o sprostredkovanie medzinárodného predaja holubov formou aukcií, či online predaja.

Neustále vylepšujeme náš výpočtový program MyPigeons, ktorý sme tento rok úspešne zaviedli vo Švédsku a v Spojených Arabských Emirátoch. Pracujeme na implementácii pre USA a Thajsko a v poradovníku sú aj ďalšie krajiny. Čoskoro sa tak stane medzinárodne uznávaným nástrojom pre výpočet výsledkov a vyhodnotenie súťaží.

Tento rok sme kompletne vynovili dizajn našej mobilnej aplikácie, v ktorej čoskoro pribudne možnosť nastavenia notifikácií pre dolety Vašich holubov v testovacích staniciach. 

Zároveň pracujeme na vývoji nového systému M3, ktorý prinesie nový štandard pre dizajn moderného konštatovacieho systému. Pre všetky podporované systémy neustále aktualizujeme softvér a prinášame nové funkcie.

4/ Technická podpora a servis


Každý systém, aj BENZING je len kus elektroniky a tá môže z rôznych dôvodov vykazovať poruchy. V prípade, že Vám náš systém nepracuje na 100% počas sezóny, máme pre Vás pripravený náhradný servisný systém. Každým rokom dokupujeme nové jednotky a snažíme sa ich rozmiestniť po Slovensku aj Českej republike, tak, aby ste v prípade poruchy mali náhradný systém na dosah. Rozmiestnenie servisných systémov pred sezónou zverejníme na stránke Servis
Náhradné diely, ako adaptéry, káble, antény máme počas sezóny skladom a vieme ich odoslať s minimálnym zdržaním. 

Veľkou výhodou pri systémoch BENZING je, že aj po uplynutí záručnej doby na Vás výrobca myslí a ak sa s Vašim systémom stane čokoľvek, poskytne Vám možnosť výmeny za nový kus s 50% zľavou, prípadne možnosť opravy (ak je to možné) podľa cenníka opráv.

Ako distribútor chovateľom ponúkam aj nadštandardné služby ako napríklad pomoc s inštaláciou SW a riešením problémov s konektivitou na PC na diaľku.

5/ Podpora nových operačných sytémov


Poznáte tú situáciu, keď kvôli programu na čipovanie potrebujete držať starý počítač so starým OS Windows, pretože na novom by to nešlo? Pri systémoch BENZING to neexistuje. Náš program na čipovanie podporuje všetky verzie OS Windows, klubový systém pripájate pomocou USB portu, nepotrebujete žiadne redukcie, ani špeciálne porty. 

6/ Jednoduchosť používania


Menu systémov BENZING je extrémne jednoduché na bežné používanie. Všetko je prispôsobené tak, aby systém stačilo zapnúť a o nič sa nestarať. Položky menu pre základné akcie, ako košovanie, vyhodnotenie, či spustenie tréningu sú na dosah na 1 alebo 2 tlačidlá. Položky menu sú logicky zoradené, tak aby ste ich jednoducho našli. Pre zložitejšie operácie máme pre Vás naše krátke video návody, kde sa po pár minútach stanete expertom na naše systémy.