Zhodnotenie 2018 a plány na 2019

Rok 2018 bol pre značku BENZING doteraz najlepším rokom v histórii. Roky investícií do vývoja sa začali postupne pretavovať aj do nových obchodných príležitostí a chovatelia, testovacie stanice a zároveň národné zväzy už rozoznávajú BENZING ako špičkového dodávateľa systémov a softvéru najvyššej kvality. 

Chovatelia


V roku 2018 narástla rodina BENZING o tisíce nových členov po celom svete, na Slovensku a v Českej republike sme u nás privítali niekoľko desiatok chovateľov. Najväčší počet patril chovateľom, ktorí sa rozhodli využiť ponuku vymeniť mechanické hodiny a prejsť na elektronické konštatovanie doletov, no zavítali k nám aj špičkoví chovatelia, ktorí hľadali 100% spoľahlivosť konštatovania a najmodernejšie technológie pre online prenos doletov. Takisto chovatelia, ktorí začínajú a hľadali svoj prvý systém zverili ich dôveru značke BENZING.  Som veľmi rád, že od 2018 s nami konštatujú aj členovia ZO Giraltovce, Peter Kacián v OZ Levice, PharmDr. Marián Dubaj v OZ Nitra, či Géza Vincze v OZ Gemer.
Konštatovanie pomocou M1 a PLB


Rád by som touto cestou poďakoval všetkým chovateľom, ktorí sa v roku 2018 rozhodli pre systém BENZING. Verím, že so systémom a s našimi službami budete maximálne spokojní.

BENZING Live!


Rok 2018 bol zlomovým pre náš systém Live!. Počet chovateľov na svete, ktorí túto službu používajú sa zdvojnásobil a počas sezóny nastala situácia, keď výrobca kvôli vysokému dopytu nestíhal dodávať objednané modely, čakacia doba sa vyšplhala až na 2 mesiace.

Na Slovensku narástol počet chovateľov s Live! z 3 na 17 a na rok 2019 očakávame nárast na 35-40 podľa predbežných objednávok. Najzaujímavejšie preteky budú podľa všetkého v OZ Tvrdošín, kde bude službu využívať viac ako 10 chovateľov a online výsledky na MyPigeons v reálnom čase budú nadobúdať finálny tvar oveľa rýchlejšie. OZ Tvrdošín už teraz patrí k oblastným združeniam, kde majú výsledky už po otvorení a to vďaka skvelej práci oblastného výpočtára Števa Gemeľu a ochote administrátorov ZO napredovať. 

Chovatelia, ktorí si zakúpili Live! v roku 2018 dostali najnovší model v3.0, ktorý je hardvérovo pripravený slúžiť aj ako zariadenie pre kontinuálne konštatovanie po odpojení systému od antén (potrebné napr. počas maratónskeho preteku a košovania na lokálny pretek). Softvér pre túto vychytávku by mal byť dostupný v roku 2019.

BENZING zároveň ruší ročné poplatky za online prenos údajov, služba sa tak stane zaujímavejšia pre širšie publikum, o tom však viac napíšem v samostatnom článku.

BENZING Cloud


V roku 2018 sme spustili náš nový portál - BENZING Cloud, kde Vám stačí jediný účet pre všetky služby a aplikácie, ktoré BENZING ponúka.
benzing.live

V roku 2019 k službám pribudne obchod, kde sa bude dať jednoducho objednať predplatné pre všetky platené služby. Čoskoro spustíme dlho očakávané online riešenie pre rodokmene Pedigree, taktiež plánujeme na portál presunúť službu pre testovacie stanice a integrovať ju s ostatnými nástrojmi. 

MyPigeons


V sezóne 2018 sme úspešne implementovali náš výpočtový program MyPigeons vo Švédsku, krajine s približne 300 chovateľmi a obrovským nadšením pre náš šport. Chovatelia a funkcionári boli s našimi službami natoľko spokojní, že viac ako polovica chovateľov okamžite prešla na systém BENZING spolu s Live! a v sezóne 2019 ich budú nasledovať  mnohí ďalší.
Oslavy výročia založenia Zväzu vo Švédsku

Na rok 2019 máme v poradovníku ďalšie krajiny, ktoré by so systémom chceli začať ako napr. USA - organizácia IF, Albánsko, Rakúsko a ďalšie.

Takisto máme veľmi dlhý zoznam nových požiadaviek na úpravu a doplnenie nových funkcií, mnohé z nich pozitívne ovplyvnia aj život slovenských chovateľov, určite sa je na čo tešiť.

V našom tíme sme privítali nového kolegu - Attila Petho z Maďarska, ktorý v marci končí s prácou pre sekretariát maďarského zväzu a začína pracovať na plný úväzok ako špecialista na MyPigeons pre BENZING. Jeho úloha bude technická podpora pre existujúcich zákazníkov, prezentácia a implementácia MyPigeons pre národné zväzy. Attila je skutočný profesionál, urobil neskutočne veľa špičkovej práce pri implementácii MyPigeons v Maďarsku a veľmi sa teší, že s ním budem môcť pracovať.

Testovacie stanice


Rok 2018 bol pre BENZING mimoriadne úspešný aj v oblasti testovacích staníc. Kombinácia systému M1 a PLB Speed antén je doteraz neprekonaná a o ich kvalite sa presvedčili desiatky testovacích staníc na celom svete. V roku 2018 k nim pribudla aj nová slovenská TS Žilina.
Jaroslav Ondro so synčekom a Juraj Laš

Na štandardný softvér pre testovacie stanice prešiel aj Marek Hnilička s TS Řečany, ktorý má za sebou ďalšiu vydarenú sezónu.
Marek Hnilička a jeho úspešná TS

Medzi novými stanicami je aj britská národná testovacia stanica RPRA,
RPRA OLR

poľská Krakus Race
Krakus OLR Poľsko

Atlantic Pigeon Race - Gran Canaria
Gran Canaria OLR

TS Columbodrom v Rumunsku
Columbodrom International Kaskadoru - Romania

Veľkým úspechom bola inštalácia systému BENZING v najväčšej testovacej stanici v USA - Hoosier Classic, tamojšej verzii Million Dollar Race.
Hoosier Classic

A čerešničkou na torte bola inštalácia systému BENZING v u nás dobre známej SAMDPR v Juhoafrickej republike. Od sezóny 2018 konštatujú aj tu systémom M1 a 16 PLB antén. Údaje sú prenášané online do ich systému, tak ako doteraz.
SAMDPR 2018


Veľký úspech má BENZING aj v testovacích staniciach v Číne, kde systém podstupuje skutočne extrémnu záťaž. Stanice tam majú bežne 5 až 10 tisíc holubov. Tento rok nám pribudla aj veľká stanica priamo v Pekingu, ktorá bola už 45. stanica v Číne so sytémom BENZING v poradí.
Beijing Race


Beijing Race 2

BEIJING Race 3