Aktualizácie SW pre sezónu 2020

Aj keď to vyzeralo všelijako, len dobre nie, zdá sa, že sezóna prichádza. Situácia s COVID-19 nám v BENZING skomplikovala situáciu a posunula termíny vydaní dôležitých aktualizácií. Postupne však sa však dostávajú na servery a odporúčam si aktualizovať SW čo najskôr.

Ak používate BENZING Live 3.0 a 4.0


BENZING Live! sa mení na BENZING SmartHub. Dobrou správou je, že bezplatnú aktualizáciu dostanú všetci chovatelia, ktorí vlastnia aj HW verziu 3.0 - modely 2018 a 2019. Rovnako aj model HW 4.0 vydaný v roku 2020.

Nová verzia SW 4.1 podporuje kontinuálne konštatovanie a online monitoring stavu EKS na holubníku, prináša podporu pre nový protokol načítania externého času z GPS, opravuje chyby komunikácie s Live serverom.

Monitoring holubníka bude dostupný po aktualizácii MyPigeons na novú verziu, ktorú plánujeme na koniec mája 2020.

Aktualizácia je veľmi odporúčaná pre všetkých chovateľov, ktorí plánujú používať Live prenos v sezóne 2020, najmä ak plánujete vyhodnocovať preteky z domu, bez nej nebude možné načítať externý čas z GPS satelitov.

Ak máte model 2018, konektor na jednotke SmartHub je micro-USB a kábel bol v balení. Môžete použiť aj ľubovoľný USB-micro USB kábel, napr. z nabíjačky na telefón.

Ak máte model 2019 a vyššie, konektor na jednotke je USB-C a kábel nebol v balení. Kábel je možné objednať aj u mňa. Alebo použite kábel z nabíjačky telefónu - obvykle novšie telefóny Android používajú USB-C konektor.

Ak plánujete preteky vyhodnocovať z domu, skontrolujte si aj platnosť Vášho plateného programu na stránke s Vašim účtom BENZING

Ak používate Expres G2


Ak používate systém G2 spolu so SmartHub, je pre Vás dostupná nová aktualizácia na SW v4.20, ktorá podporuje kontinuálne konštatovanie. Systém tak môžete odpojiť, vziať na nasádzanie a SmartHub Vám bude naďalej konštatovať a hlásiť dolety online. Po opätovnom zapojení si G2 načíta nové dolety zo SmartHub.

Systém G2 je možné aktualizovať len pomocou špeciálneho dátového kábla, ktorý je možné zakúpiť u mňa, alebo môžete požiadať o pomoc chovateľov, ktorí ho vlastnia. V okolí Nitry je to Peter Záhorský, na Orave Peter Kurek ml. a v okolí Michaloviec Ján Trebuňák. Systém je možné poslať alebo po dohode priniesť na aktualizáciu aj ku mne.

Ak používate systém M1


Pre systém M1 práve testujeme novú verziu SW 4.20, dostupná by mala byť v nasledujúcich dňoch. Taktiež prinesie podporu kontinuálneho konštatovania v spolupráci s BENZING SmartHub. Systém M1 si jednoducho aktualizujete aj doma pomocou priloženého USB kábla a mini aplikácie dostupnej v sekcii Na stiahnutie.

Ak používate systém M3


Aktuálna verzia SW pre systém M3 je 1.3 SK 8. Prináša podporu kontinuálneho konštatovania v spolupráci s BENZING  SmartHub, možnosť nastavenia vibračnej odozvy na dotyk displeja, podoru 8 chovateľov, možnosť nahrať pretekový plán, tlač miesta vypustenia na protokoly a opravy viacerých chýb z predošlých verzií.

Aktualizácia MyPigeons


Pôvodne sme plánovali vydať novú verzu MyPigeons v polke apríla, no situácia okolo COVID-19 nám významne narušila vývoj a testovanie, preto posúvame vydanie na koniec mája 2020. Je to zatiaľ najrozsiahlejšia aktualizácia MyPigeons od jeho prvého vydania ešte v roku 2013. Významné zmeny prinesie najmä pre používateľov BENZING Live, no mnohé vylepšenia aj pre každého chovateľa, ktorý MyPigeons používa. 

Používatelia BENZING Live nájdu všetky svoje online dolety - z tréningov aj pretekov priamo na MyPigeons. V sekcii Moje holuby pribudne možnosť zoradenia podľa výkonov na holubníku, bude možné používať údaje o nasadení a umiestnení holubov, pozrieť si stav Vášho EKS online a množstvo ďalších vylepšení. Určite sa je na čo tešiť. 

Významná zmena je, že MyPigeons bude dostupný aj pre majiteľov BENZING Live v Českej republike, bude možné si vytvárať súkromné spoločné tréningy alebo mať kompletný prehľad o výkone každého holuba na holubníku priamo z jeho profilu.