Novinky a zmeny pre rok 2018

Nový rok je už pred dverami a pre BENZING to predstavuje novú výzvu na zlepšenie svojich produktov a služieb pre chovateľov poštových holubov na celom svete. Rok 2017 bol pre značku BENZING veľmi úspešným a to vo viacerých oblastiach.

Testovacie stanice


V oblasti testovacích staníc sa značka presadzuje v tých najprestížnejších staniciach a každým rokom sa ich zoznam zväčšuje. Práve v testovacích staniciach ukazujú svoje kvality BENZING PLB antény v kombinácii s M1 a najmodernejšou online platformou pre zobrazovanie Live doletov. Zoznam testovacích staníc, ktoré bežia na systéme od BENZING dosiahol v roku 2017 počet takmer 40 a naďalej sa rozrastá.

Medzi novinky patrí možnosť košovania holubov pomocou "inventúry", teda priamo cez antény holubníka. Stačí pustiť holuby na pravidelný prelet, nechať bežať program inventúry a na druhý deň je možné použiť zoznam konštatovaných holubov ako nasádzaciu listinu pre pretek alebo tréning. Taktiež je veľmi jednoduché pravidelne online zverejňovať zoznamy holubov, ktoré sú prítomné na holubníku, čo významne napomáha transparentnosti testovacej stanice.

PLB antény vykazujú vynikajúcu efektivitu pri konštatovaní vysokého počtu holubov vo veľmi krátkom čase, čo ocenili najmä veľké stanice ako napr. Algarve Golden Race. Počas pretekov majitelia staníc oceňujú špeciálne prispôsobenú online obrazovku pre zobrazenie Live doletov, ktorú pre návštevníkov TS zobrazujú na televíznej obrazovke alebo plátne cez projektor. Každý návštevník tak má okamžitý prehľad, aký holub práve priletel.

Samozrejmosťou je aj špičková technická podpora po telefóne počas celej sezóny. Do teamu BENZING tento rok špeciálne pre testovacie stanice pribudol nový člen support teamu - Eric Brown z Juhoafrickej republiky.

Pre rok 2018 sú plánované ďalšie aktualizácie ako výpočet ESO holuba alebo nová súťaž pre všetkých chovateľov, ktorí sa zúčastnia testovania v ktorejkoľvek stanici so systémom BENZING.

BENZING Live! a MyPigeons


BENZING ako jedna z mála značiek sa môže pochváliť neustálym investovaním prostriedkov do ďalšieho vývoja. Tento rok sme prvý krát v praxi testovali prenos Live doletov z holubníka do výpočtového programu MyPigeons. Na Slovensku sa do testu zapojili chovatelia Peter Evin, Ondrej Dudák st. a ml., a pre preteky mláďat aj Rudolf Somora. Testy odhalili niekoľko nedostatkov, ktoré už aktívne riešime a pre sezónu 2018 bude systém podporovať aj víkendy s 2- a 3- pretekmi. Vynikajúcou novinkou je aj úprava pretekového poriadku a možnosť vyhodnotenia preteku z domu.

Okrem toho pracujeme aj na možnosti online prenosu doletov z vyhodnotenia a nasadených holubov z košovania pre vyššiu transparentnosť pretekov a rýchle a spoľahlivé výsledky bez nutnosti exportu či dokonca ručného nahadzovania doletov.

Rád by som poďakoval chovateľom, ktorí v sezóne 2017 prešli na automatický import zo systémov BENZING priamo do MyPigeons. V sezóne 2017 sa zvýšil pomer importovaných doletov oproti ručne nahodeným z 25% (2016) na 33% a z veľkej časti sa jednalo práve o systémy BENZING. Ak celkový stav porovnám s Maďarskom, kde pomer importovaných údajov tvorí viac ako polovicu, sme žiaľ stále pozadu.

Nové projekty a produkty


V rámci tímu aktuálne aktívne pracujeme na spojení všetkých online služieb pod jednu spoločnú platformu tak, aby chovatelia potrebovali iba jedno konto pre využitie všetkých služieb od BENZING, a zároveň aby boli jednotlivé služby lepšie prepojené. Našou víziou je, aby chovateľ mal jednoduchý prehľad o výsledkoch jeho holubov v domovskej organizácii (MyPigeons), na vlastnom holubníku aj počas tréningov (Live!) a vo všetkých testovacích staniciach, kde poslal svoje mláďatá (oneloftrace.live). Chovateľ by mal dostávať dôležité upozornenia do jednej aplikácie na telefóne, mal by vedieť jednoducho a rýchlo vytvoriť rodokmeň pre svoje holuby (pedigree.live) a v konečnej fáze aj holuby jednoducho predať (pripravujeme).

V oblasti zariadení žiaľ meškáme s novým modelom M3, ktorý bol plánovaný na tento rok, verím však, že sa ho podarí vydať v roku 2018. Pre rok 2018 však do ponuky pribudne niekoľko praktických noviniek

Taška pre G2


Praktická taška pre systém G2 so zipsom, ktorý umožní pripojenie na anténu alebo klubový systém bez potreby vyberania systému.

Predpokladaná cena je 30 EUR

USB kľúč BENZING 16 GB


USB kľúč v tvare holuba s logom BENZING. Predpokladaná cena je 25 EUR


USB adaptér pre G2


Špeciálny kábel pre G2 s pripojením na USB port na PC, ktorý ponúkne možnosť tlačiť dokumentáciu z G2 cez PC, no najmä možnosť aktualizácie SW v G2 z domu pomocou PC.

Predpokladaná cena je 60 EUR, dostupnosť od mája 2018

Zmeny v cenách a možnostiach výmien


Ceny produktov ostávajú pre nasledujúcu sezónu viac-menej rovnaké, väčšie zmeny sú však v oblasti špeciálntch ponúk a výmien systémov. Od januára 2018 už nebude možné vymeniť mechanické hodiny za systém BENZING, a tiež končí špeciálna ponuka pre majiteľov starých systémov ATIS Expres, ktorí mohli tento rok systém vymeniť za kombináciu G2 + 1-poľová anténa alebo Antenna Controller. Preto ak ste zvažovali takúto výmenu, ostáva Vám čas do konca roka 2017.

Možnosť výmeny starého EKS alebo klubového sytému akejkoľvek značky ostáva v platnosti aj naďalej za nezmenené ceny - teda približne polovičná zľava na nákup nového systému BENZING.

Poďakovanie


Na záver by sme radi poďakovali všetkým chovateľom, ktorí sa na nás obrátili ohľadom nákupu systému, čipov alebo technickej podpory. Bol to pre nás skvelý prvý rok na Slovensku a v Českej republike. Spoznali sme na výstavách množstvo skvelých ľudí a veľmi nás potešili slová spokojnosti s nákupom systémov a našimi službami. Podarilo sa nám rozšíriť systém BENZING do viacerých Základných organizácií, pomôcť mnohým chovateľom a administrátorom s problémami, ktoré ich zaťažovali. Naše služby plánujeme naďalej zlepšovať. Chceme zabezpečiť lepšie pokrytie náhradnými systémami pre chovateľov pre prípad poruchy alebo servisného zásahu, pripraviť ďalšie jednoduché video návody, ktoré Vám odhalia nové možnosti Vašich systémov a zjednodušia Vám život. V spolupráci so SZCHPH sa budeme snažiť zmierniť administratívnu záťaž funkcionárov ZO pri bežných úkonoch.

Všetkým chovateľom prajeme príjemné prežitie vianočných sviatkov a veľa zdravia a úspechov do sezóny 2018. Tešíme sa na stretnutia na výstavách a na spoluprácu v ďalšom roku.