Novinky v MyPigeons 2.2

Na verzii 2.2 sme pracovali takmer 3 mesiace a prinášame v nej 8 noviniek, 13 vylepšení, 21 opravených chýb a tiež sme za ten čas zmigrovali 9 krajín pre onlone prenos priamo na MyPigeons. Riešime ešte problém s chýbajúcimi prekladmi, tak niektoré nové texty môžu byť v angličtine, no v priebehu nasledujúcich dní to bude opravené. Do dátumu vydania sme nestihli dokončiť nahrávanie protokolov o štarte, no je to už v štádiu testovania a vo verzii 2.3 v priebehu marca funkciu pridáme.

Novinky


Medzi novinkami sú jednak nové funkcie, ale pre slovenských chovateľov aj staro-nové, ktoré sme nestihli dokončiť pri prechode na verziu 2 ako správa rodičov alebo pridanie nového holuba.

Nový dizajn pre Live preteky a tréningy

Prekopali sme sekcie "Moje preteky" a "Moje tréningy". Po kliknutí na pretek alebo tréning sa Vám teraz zobrazí nová hlavička s odpočítavaním aktuálnej rýchlosti a počítadlom priletených holubov. Pre rýchle rozlíšenie sme použili modrú farbu pre preteky a zelenú pre tréningy
Nový dizajn pre detail Live preteku


Možnosť verejne zdieľať Vaše Live preteky a tréningy

Ak chcete kamarátom ukázať, ako Vám išli holuby z tréningu alebo preteku a to aj mimo výsledkov, teraz máte možnosť. Jednoducho v administrácii preteku alebo tréningu nastavte záznam ako verejný a skopírujte odkaz.
 
Možnosť zverejniť Live tréning alebo pretek

Prepojenie s BENZING Store pre aktiváciu programu vyhodnotenia z domu

Upravili sme BENZING Store tak, aby ste si vedeli aktivovať program vyhdnotenia z domu pre zvoleného chovateľa - na výber budete mať pripojené záznamy chovateľov na MyPigeons. Na strane MyPigeons sú zmeny pripravené, vydanie novej verzie BENZING Store pripravujeme.

UDP súbory pre holandských chovateľov

Pre našincov nezaujímavá novinka, no ak by ste sa raz sťahovali do Holandska, MyPigeons Vám bude vedieť vygenerovať export Live doletov pre tamojší výpočtový program s možnosťou všetkých nastavení podľa špecifikácií NPO a možnosťou manuálne vygenerovať potrebné súbory znova. Táto "maličkosť" nám zabrala mesiac vývoja.

Zmena majiteľa holuba

Pre slovenských chovateľov staro-novinka, no mnohým z Vás táto funkcia chýbala. Vylepšili sme hľadanie nového majiteľa, inak funguje tak ako predtým - ak nový chovateľ má spárovaných používateľov, prídu im e-maily o novom holubovi na ich účte.

Zobrazenie online pretekovej dokumentácie v detaile chovateľa - časť importované dolety

V priebežných výsledkoch, v zobrazení podľa chovateľa sme pod dolety umiestnili panel s online dokumentáciou. Zatiaľ len pre dokumenty od BENZING, v ďalšom vydaní aj pre externé dokumenty prijaté ce API. Pre administrátorov sme tu zároveň pridali možnosť vygenerovať súbory opakovane, pokiaľ nastane situácia, keď systém zlyhá a súbory nevytvorí automaticky. Ak máte k preteku pripojených viac ako jeden Live pretek, zobrazíme zvlášť panel pre každý pretek. To sa môže stať napr. ak omylom nakošujete 2 preteky namiesto jedného.
Online dokumentácia v detaile chovateľa


Možnosť pridať nové holuby v sekcii "Moje holuby"

Táto funkcia Vám podľa spätnej väzby chýbala asi najviac. Vylepšili sme komponent s validáciou údajov o obrúčke - použili sme rovnaký formulár ako v Pedigree.
Pridanie nového holuba


Pridanie odstránenie rodičov holuba

Opäť niečo, čo Vám chýbalo. Pozmenili sme zadávanie - teraz je potrebné zadať celý údaj o obrúčke rodiča, no ak pridávate rodičov od iného hovateľa v rámci SZCHPH alebo ČMSCHPH, nie je už potrebné vyberať chovateľa - ak je holub v databáze, nájdeme ho automaticky na zaáklade obrúčky. Do hlavičky sme zároveň pridali odznak s počtom súrodencov a potomkov, pokiaľ nejakí sú.
Pridanie rodičov holuba


Vylepšenia


  1. Ak si vygenerujte Live prihlasovacie údaje na MyPigeons, automaticky ich pridáme do white listu a Váš dydtém s nimi bude posielať údaje priamo do Vášho archívu bez potreby kontaktovania technickej podpory
  2. Na Vašej osobnej úvodnej stránke sme opravili a vylepšili dizajn Smart Loft sekcie
    Smart Loft sekcia s novým dizajnom
  3. Do Live pretekov a tréningov sme zakomponovali priamy odkaz na profil holuba. Teraz je možné kliknúť na jeho označenie priamo pri dolete pre zobrazenie profilu holuba
  4. Na stránke organizácie sme vylepšili funkciu tabov. Pri prechode na súťaž a spaäť Vás teraz prehliadač nasmeruje na súťaže namiesto pretekového plánu. URL odkazy teraz smerujú priamo na jednotlivé taby, nie je potrebné sa vždy preklikávať z pretekového plánu
  5. Pre holandské NPO sme pridali k vypúšťacím miestam aj interný kód miesta
  6. V časti moji chovatelia - Nastavenia je možnosť vypnúť alebo zapnúť notifikácie pre Live dolety. Ak máte pripojených viacero záznamov chovateľov - napr. spravujete kontá kamarátom, ktorí nemajú online prístup, múžete si vypnúť notifikácie, aby Vám na mobil chodili len správy o Vašich doletoch.
  7. Holandskí chovatelia majú možnosť opätovne odoslať všetky Live dolety na server NPO
  8. Stránka pre súťaže - pridali sme vyhľadávanie resp. filtrovanie podľa názvu
  9. Moje holuby - možnosť filtrovania podľa kategórie - ak ste mali vytvorené kategórie v pôvodnej verzii. Celkový manažment ešte len pribudne
  10. Importované dolety - pri prechode na nasledujúcu stránku teraz prehliadač automaticky prejde na začiatok.
  11. Moji chovatelia - Nastavenia - možnosť nastaviť dodatočné e-mailové adresy pre zasielanie odkazov na online Live dokumentáciu
  12. Moje holuby - tlačidlo pre resetovanie filtrov
  13. Moje holuby - systém si teraz pamätá Váš posledný filter a pri ďalšej návšteve ho budete mať automaticky prednastavený. Zatiaľ to nefunguje pre kategórie. Systém si pamätá nastavenie zoradenia, pohlavie a stav.
    MyPigeons si teraz bude pamätať Vaše predvoľby

Zmigrované krajiny


  1. Slovensko
  2. Česká republika
  3. Izrael
  4. Spojené arabské emiráty
  5. Fínsko
  6. Irak
  7. Španielsko
  8. Rakúsko
  9. Bangladéš