BENZING v roku 2022

Rok 2021 je takmer za nami a pre BENZING bol napriek pandémii zlomový. Podarilo sa nám dokončiť celosvetovú migráciu pôvodného live portálu na MyPigeons. Live dolety už prúdili do výsledkov na novej serverovej architektúre a online výsledky sme až na zopár menších výpadkov mali naozaj v priebehu sekúnd. 

Systémy BENZING M3, Express G2 a SmartHub 5 mali medzi chovateľmi veľký úspech a nové predaje pribúdali najmä na základe pozitívnych referencií. Live výsledky a MyPigeons už pomaly prenikajú aj do Českej republiky, kde sa veľmi teším z Live klubu okolo Českých Budějovíc. Zároveň sa do rodiny BENZING pridali aj špičkoví chovatelia z ďalších oblastí ako Lubomír Kubáček, Tomáš Hanzel, Zdeněk Jochman, Josef Čihák a ďalší. 

Na Slovensku online systém od BENZING už vcelku populárny a máme viac ako 150 online holubníkov. Chovatelia veľmi oceňujú najmä možnosť vyhodnotiť pretek z domu, okamžité priebežné výsledky v rámci OZ, regiónu aj národných pretekov na MyPigeons. Systémy BENZING si našli cestu do OZ Bratislava (Ji Jie, Michal Gajdušek, Michal a Ivan Sadloň), do OZ Žilina (Juraj a Ivan Sventek, Vladimír Laš, František Gaško, Vladimír Sudor a pridávajú sa ďalší). V sezóne 2022 už bude online aj OZ Považská Bystrica (Miroslav Luhový, Jozef Luhový, Kamil Chovanec a Ladislav Moško)

MyPigeons v roku 2022


Od vydania MyPigeons v2 na jar 2021 sme vydali 4 aktualizácie, aktuálne sme na verzii 2.4 a pracujeme na verzi 2.5, ktorá vyjde v priebehu januára. Medzi vyriešenými sú už teraz problémy s pohlavím, či s nesprávnym majiteľom po prvom chybnom zadaní. Do sezóny 2022 pripravíme mobilné notifikácie na telefón pre dôležité udalosti - zmena dátumu, či miesta vypustenia, štart preteku, či prvý hlásený dolet v oblasti. V sekcii SmartLoft pribudne monitoring teploty a vlhkosti v holubníku pre externé senzory k SmartHub 5. Celkovo máme v zozname úloh cez 50 položiek a ďalšie pribúdajú. Mnoho z nich zlepší život aj chovateľom v našich končinách.

Zaujímavú novinku dostanú aj zariadenia SmartHub - počas kontinuálneho konštatovania bez zapojeného systému už budú vedieť samostatne poslať dolety aj online. Ak teda budete nasádzať na domáci pretek a domov priletí pretekár z maratónu, SmartHub pošle jeho dolet na MyPigeons aj na Váš telefón hneď, nie až po zapojení systému ako doteraz.

Systém BENZING M2


V sezóne BENZING predstaví aj nový model - M2. Má sa jednať o náhradu za vyradený model M1, resp. o cenovo dostupnejšiu verziu M3. Oproti M3 bude mať model M2 menšie a ľahšie telo - prevažne z plastu, celková hmotnosť by mala byť len okolo 180g. Displej aj používateľské rozhranie budú totožné s modelom M3, no počet holubov bude obmedzený na 500, počet antén na 8. Stále však neviem, či bude možné do M2 vložiť viac ako 1 chovateľa. Ak sa má jednať o náhradu M1, myslím si, že áno, no už bola v diskusii aj verzia, že základný model M2 bude podporovať iba 1 chovateľa a bude možné prikúpiť si SW aktualizáciu, ktorá odomkne možnosť zvýšiť limity. 

Cena systému M2 bude začínať na 449,- EUR pri výmene za iný EKS, v Smart Setoch bude cena 861,- EUR pri 4 poľovej anténe, 958,- EUR pri 8 poľovej PLB Speed anténe a 1021,- EUR pri 12poľovej PLB Speed anténe. Oproti Smart Setom s modelom M3 to bude o približne 200 EUR menej (aktuálne ceny setov sa budú v roku 2022 zvyšovať)

Problém je dostupnosť systému M2, predaj by mal začať v apríli 2022, neviem teda teraz povedať, či naozaj bude dostupný na začiatku našej sezóny - aktuálne pretrvávajú problémy s dostupnosťou čipov a ďalších komponentov. No určite to bude dobrá alterntíva pre chovateľov, ktorí by chceli zmeniť systém pre preteky mláďat alebo počas pretekov. Bude sa jednať o najlacnejšiou možnosť ako sa dostať k špičkovým PLB Speed anténam od BENZING.

Nový portál pre testovacie stanice


Projekt, na ktorom časť vývojárskeho tímu BENZING pracuje už vyše roka sa bude týkať testovacích staníc, ktoré používajú systém BENZING. Portál prinesie možnosť chovateľom prihlásiť sa na svoj BENZING účet a vyplniť prihlášku do TS, ktoré ho zaujímajú na jednom mieste, vložiť údaje o svojich holuboch, sledovať ich stav od prepravy, cez tréningy, preteky až predaj na aukcii a to všetko na jednom mieste s účtom, ktorý už máte vytvorený a s mobilnými notifikáciami priamo na telefón.

Projekt bude na začiatku dostupný pre TS, ktoré prejavia záujem a postupne sa bude rozširovať. Portál by mal nahradiť aktuálne online výsledky TS od BENZING, prinesie nový moderný dizajn, veľmi priateľské používateľské prostredie a množstvo funkcií, ktoré Vám zjednodušia život, ak máte radi preteky v TS.

Zmeny cien pre 2022


Posledné 2 roky boli ceny stabilné, aktuálna situácia s komponenatmi pre elektroniku však spôsobuje problémy pri logistike aj nákupe. Ceny systémov, setov a antén sa po novom roku navýšia o 5 až 10%. Do konca roka 2021 mám možnosť objednať systémy aj antény s pôvodnými cenami. Ak teda plánujete dokúpiť antény, či prejsť na systém BENZING pre sezónu 2022, objednávka do 30.12.2021 Vás vyjde lacnejšie, ako po novom roku. Platba a dodávka objednaných systémov bude v druhej polovici januára 2022.

Aktuálne špeciálne ponuky


Okrem celoročne dostupných Smart Setov mám aktuálne v ponuke Set Express G2 s 1poľovou anténou za 299 EUR. Ostáva posledný set pre českých chovateľov a 3 sety pre slovenských chovateľov.

Podarilo sa mi kúpiť aj posledné voľné skladové zásoby modelu M1 a v ponuke sú ako zľavnený set M1 + 8-poľová PLB Speed anténa za 649,- EUR, prípadne ako set s 12 poľovou anténou za 699,- EUR. Ostáva jeden set pre českých chovateľov a 4 sety pre slovenských chovateľov. 

Špeciálna ponuka na zjednotenie verzií SW pre českých chovateľov


V minulosti sa veľmi často opakovali problémy s verziami systémov BENZING v ČR. Veľa chovateľov má vzhľadom na začiatky značky v ČR systém s poľskou, či slovenskou verziou SW. V roku 2013 skončila podpora čipov BR. Veľa chovateľov odmieta aktualizáciu SW kvôli kompatibilite čipov, čo predstavuje problémy pri výmene batérie systémov, kde je aktualizácia systémov súčasťou procesu. Výrobca odmieta do budúcnosti výmeny batérií bez aktualizácie, čo spôsobí problémy najmä v ZO, kde majá matku na starej verzii, pretože nové verzie na systémoch požadujú min. verziu 4 a vyššie. 

Celá táto situácia je neúnosná, preto po dohode s výrobcom ponúkame bezplatnú zmenu SW z PL a SK na CZ a aktualizáciu na najnovšiu verziu. Štandardne je tento úkon spoplatnený sumou 150 EUR, do marca 2022 ho ponúkame bezplatne. Veľmi teda odporúčam zvážiť túto ponuku organizáciám, ktoré majú zastaralé systémy BENZING na rôznych verziách SW, aby zozbierali systémy a klubové jednotky a zaslali ich na moju adresu. Ja zabezpečím bezplatnú aktualizáciu a zjednotenie SW na CZ. Nebudete tak mať problémy pri výmenách batérií ani výmene systémov za nové.

Táto ponuka trvá do konca marca 2022 a nebude sa opakovať.

Na záver


Veľmi Vám ďakujem za prejavenú dôveru v roku 2021, ďakujem za každú objednávku na čipy, systémy, či servisné úkony. Ako distribútor mám za sebou najúspešnejší rok od môjho začiatku v roku 2016 a budem robiť všetko preto, aby ste boli so značkou BENZING spokojní aj naďalej. Do roka 2022 Vám prajem najmä pevné zdravie a veľa úprimnej radosti z nášho koníčka.